2 thoughts on “To have and to hold

  1. Хей Идън, пак ми се дописа…:) може и отделен пост да пуснеш

    За породите и причините

    Гледам снимката на Идън, с нейното момче, венчани, тръгнали по пътя си заедно, ръка за ръка и си мисля за причините, поради които правим избора да тръгнем с някой, и с надеждата това да продължи безкрай.
    До 30 тата си година бягах от женитба като дявол от тамян. Щом се появеше някоя вероятност да ми надянат хомота (точно така го чувствах тогава), аз се изпарявах яко дим :) Не в буквалния смисъл, разбира се, но нещата при нас елегантно приключваха, често с убеждението, че са ме напуснали. Най-доброто, ако питате мен. Остави другия да мисли, че той те е зарязал и повече никой няма да те занимава в следващите месеци, напротив – винаги ще ти честитят рожденните дни:) Любовния ми живот до тогава се движеше в ритъма серийна моногамия – моментна полигамия в периодите между сериозните връзки. След една сериозна любов и твърде несериозна раздяла, изкарах една-две години в ергенски запои и разврат, докато една прекрасна сутрин не реших, че май ми е време да създавам семейство, да си имам дете и жена. Точно в този ред. Това е важно. Ще видите защо.
    Да издържам семейство не ми беше проблем вече. Имах имоти, коли, доходи и лайфстайл – достатъчни да задоволят сериозна мацка по мой вкус. Нямах лимити в избора, демек, можех да си избера жена, отговаряща на моите критерии. Не просто жена, а тази, която да ми роди дете или деца, и с която да прекарам остатъка от живота си (аз съм идеалист, сори). Избрах си разбира се, точно такава, каквато исках, хубава порода, за добро поколение…. Е, направих някои “дребни” компромиси, като например с факта, че не бях особено влюбен, а и не беше от мойта порода. Нито физически, нито ментално, нито културно….как да кажа – все едно немска овчарка да се вземе с ретривър примерно…кученцата ше са хубави, но татко и мама ги влекат различни неща. Добри породи, но различни. Естествено след първото сериозно земетресение, няколко години по-късно, връзката не издържа и приключи. Дълго съм анализирал причините, разбрах доста от грешките, които съм допуснал по време на съвместния ни живот, но най-важната причина беше моят ( и нейният) избор тогава. Казах си – хубаво брато, толкова си разбирал, тъп си бил и така нататък, но защо по дяволите си бил тъп – нали се мислеше за много умен….Отне ми много години да прозра, че грешния ми избор не се дължеше на липсата на правилни критерии или на слабо изпълнение от моя страна по време на брака, а просто на фактът, че тръгнах с грешни мотиви – да създавам семейство и да имам дете, а не да намеря любовта на живота си или Жената, с която да искам да остарея….а тя може да бъде само от моята, изключително рядка порода…..казвам го, защото съм я открил. И съм разбрал какво е да я откриеш…

Leave a Reply

Your email address will not be published.